רגע לפני שהחופשה הגדולה מסתיימת. נדמה שהחזרה לשגרה ממש בפתח. השנה החגים מספקים לנו חופשות רבות והחזרה לשגרה כנראה תדחה לה בעוד מספר שבועות. הקושי במעבר בין החופשה לשגרת היום יום מקשה עלינו ההורים ויוצר בלבול אך מביא איתו הזדמנות לילדים שקצת יותר קשה להם בהסתגלות הדרגתית למצב החדש.
7 טיפים, מה עושים בין שגרה לחגים:
1) הצטיידו בהמון סבלנות ואורך רוח, יש ילדים שמסתגלים מהר ונהנים מחזרה לגן, לחברים ולמסגרת. יש ילדים שקשה להם להסתגל לשינוי, לכם יש השפעה על התהליך. ככל שתקבלו את הקושי בהבנה והכלה ולא תתרגשו ממנו, הוא יחלוף מהר יותר.
2) לפעוטות אפשר להכין יחד לוח שבועי שבו בכל יום יצויר ציור (או תודבק מדבקה) שייסמל מה קורה היום? הולכים לגן, פעילות בבית, נוסעים לטיול. יום לפני עדכנו ועל ידי כך תקטן אי הודאות.
3) השתדלו שלפחות בשבועות הראשונים ההורה שממנו לילד קל יותר להפרד יקח עליו את המשימה של כניסה לגן, זה יכול להקל על תהליך הפרידה.
4) לקראת הכניסה למסגרת חדשה תרגלו איך תראה הפרידה, חשבו מה מתאים לכם, ואמצו זאת כבר עכשיו כשנפרדים מאמא, אבא, סבתא וסבא… איך עושים זאת? לכתבה המלאה של אמא, אבא אל תלכו – הדרך לפרידה קלה לחצו כאן
5) ילדים מסוגלים להתבטא, חשוב להקדיש זמן ולשאול "מה נשמע?" לא רק ברמת ה"כותרת", נסו להבין איך עבר יומו של הפעוט בגן. שאלו שאלות כמו:עם מי שחקת? במה שחקת? איזה סיפור שמעת? האם היתה פעילות בתוך הגן? מחוץ לגן? מה בנית בחול? תתמקדו בשאלה או שתיים, אל תעמיסו. ילדים רוצים לשתף אבל לא יודעים לנהל שיחה ארוכה. הזמן הטוב ביותר לשאלות הוא כשהילד רגוע, לא רעב ולא עייף, אפשר לשאול תוך כדי משחק משותף או במסגרת ארוחה משפחתית. אל תדחו זאת לשעת ההשכבה, זה יאריך את ההשכבה וידחה את שעת ההליכה לישון.
6) הקדישו זמן לביחד בימים הראשונים נדרשת תשומת לב רבה יותר, להשלמת זמן איכות יחד, הקדישו את אחר הצהריים לפעילות משותפת, כל המרבה הרי זה משובח, גם חצי שעה ללא טלפונים, ומסכים יכולה להספיק.
7) בשעות אחר הצהריים בלו קצת יותר בבית, בגן השעשועים נמצאים עם הורים נוספים וילדים נוספים, קשה יותר ליצור תקשורת אינטימית עם הפעוט, חשבו על פעילות משותפת כייפית בבית, משחק משותף, הכנת ארוחת ערב, מקלחת מפנקת יותר מהרגיל… כך ששנת הלילה תתחיל באוירה רגועה יותר.
מאחלת לכם התחלה טובה ושנה נעימה ומוצלחת.
אורלי